Naslovna > Vijesti > Vizija budućnosti

Nissan IDS Concept

Vizija budućnosti

Nissan Motor Co., Ltd. je na tokijskom salonu automobila 2015. predstavio Nissan IDS Concept, konceptni automobil koji sjedinjuje Nissanovu viziju budućnosti autonomne vožnje i električnih vozila koja ne ispuštaju štetne plinove ...

Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor Nissana, izjavio je prilikom predstavljanja: „Nissanove nadolazeće tehnologije će donijeti revoluciju odnos između automobila i vozača te mobilnost budućnosti.” Nakon što se dokazao u razvoju i širenju upotrebe tehnologije električnog pogona, Nissan se ponovno ističe kao predvodnik automobilske industrije. Integracijom naprednog upravljanja vozilom i sigurnosnih tehnologija s vrhunskom umjetnom inteligencijom Nissan se smjestio među predvodnike razvoja praktičnih, stvarnih primjena tehnologije za autonomnu vožnju.

 

U avgustu 2013. Ghosn je rekao da Nissan do 2020. namjerava ugraditi inovativnu tehnologiju za autonomnu vožnju u više vozila. Nissan je sve bliže postizanju tog cilja. Nissan Intelligent Driving Nissanov je koncept tehnologije za autonomnu vožnju i predstavlja ono što Nissan smatra da bi trebala biti vozila nove generacije. „Nissan Intelligent Driving povećava vozačevu sposobnost primijećivanja, razmišljanja i reakcije. Uklanja ljudski faktor zaslužan za više od 90 posto svih automobilskih nesreća. Zahvaljujući tome, vrijeme koje provedete za upravljačem sigurnije je, čišće, efikasnije i zabavnije”, rekao je Ghosn.

 

Datum objave: 30/10/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook