Naslovna > Automobili > Ferrari > FF > Vožnja po skijaškoj stazi
FOTO GALERIJA (14)

Porsche 911 Turbo S

Vožnja po skijaškoj stazi

Kompanija Porsche slavi 30 godina postojanja 4WD pogona na modelima 911, odnosno prvog pojavljivanja na Porsche automobilu oznake 964.

Prije 4 godine, ekipa iz Velike Britanije je za potrebe emisije Top Gear pokušala da odveze Ferrari skijaškom stazom, ali u suprotnom smjeru od skijaša-uzbrdo. Ferrari FF opremljen 4x4 pogonom je odvežen na jednu od skijaških staza Glenshee Ski Centre su Škotskoj, ali poduhvat nije uspio. Tada je rečeno da bi se čak i offroad SUV vozilo dobro pomučilo i ne bi uspjelo savladati istopljenu skijašku stazu. Za novi poduhvat su sada izabrani povoljniji vremenski usovi odnosno čekale su se niže temperature da bi staza bila tvrda. Ovaj put, za vozilo su izabrali Porsche 911 Turbo S opremljen specijalnim gumama, već korištenim na prijašnjim vožnjama u Švedskoj. Sve se događalo na putu A93 prema Cairnwell Pass, prevoju koji se nalazi 1000 m iznad javnih cesta i u sklopu skijališta Glenshee.

 

Veliki broj znatiželjnih skijaša je pratio uspon Porsche Turbo modela, koji  uspio izboriti sa uzbrdicom i popeti na vrh skijaške staze. Ovaj 3.8 litarski šestocilindraš snage 580 KS je tako prešao visinsku razliku od 100 m, a na kraju su taj isti Midnigh Blue 911 morali vratiti nizbrdo i to opet skijaškom stazom. Začuđenih pogleda je bilo sasvim dovoljno, jer nije baš česta scena da Vas na skijanju nizbrdo sustigne- Porsche!

Datum objave: 19/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook