Naslovna > Retro > Vrhunska restauracija

Tuningovan 1971 Mercedes – Benz 280SL

Vrhunska restauracija

Karoserija ovog nekada izuzetno popularnog automobila, dobila je izvanrednu crvenu boju, dok je putnička kabina, odnosno sam enterijer, u potpunosti prerađen...

Bugarska tunerska kompanija „Overdrive“, vratili su se na automobilsku scenu u velikom stilu. Naime, oni su odradili izvanrednu, vrhunsku restauraciju 1971 Mercedes – Benz 280Sl modela. Nakon što su početkom ove godine restaurirali i Jaguar XJ220 početkom ove godine, tuneri su odlučili da istu stvar urade i sa 280SL modelom.

 

Zaista, automobil sada izgleda spektakularno. Karoserija je dobila novu, atraktivnu crvenu boju, dok je putnička kabina u potpunosti prerađena, s tim da je zadržala u potpunosti svoju originalnu temu iz 70-ih godina.

 

Komandna tabla je u potpunosti promjenjena, kao i paneli na vratima. Da bi ugođaj bio potpun, tu su i nova kožna sjedišta, a urađene su i neke male modifikacije, kako bi se kreirao specifičan izgled vozila. Originalni radio zamjenjen je modernim audio playerom, koji je u potpunosti urađen u retro stilu. 

Datum objave: 28/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook