Naslovna > Automobili > Audi > A7 > Vrijeme je za osvježenje

Audi A7, S7 i RS 7 Sportback

Vrijeme je za osvježenje

Redizajn ovih sportista je minimalan, a najprimjetniji je na prednjem dijelu automobila...

Došlo je vrijeme za osvježenje Audijevih modela A7, S7 i RS 7 Sportback. Jedno je sasvim sigurno – automobilsko tržište se nikada u ovoj situaciji neće umoriti, jer je borba za svakog kupca i više nego važna, naročito ako uzmemo u obzir kojom brzinom se razvijaju tehnika i tehnologija. Upravo, u skladu sa napretkom tržišta, Audi je odlučio da je došlo vrijeme da se osvježe njegove uzdanice, ekskluzivni modeli A7, S7 i RS7 Sportbavk. Oni su se pojavili u periodu od 2010 – 2013. godine.

 

Sve tri verzije ovog automobila su izuzetno luksuzne, a pretrpile su manje izmjene, koje su skoro nevidljive. To je pozitivno u svakom pogledu, jer Audi se vodi tom mišlju da nešto što je dobro i prihvaćeno kod kupaca ne treba da podliježe nekim radikalnim izmjenama. Redizajn ovih modela je najprimjetniji na prednjem dijelu automobila, gdje je promjenjena maska hladnja i branik. Najznačajniji novitet svakako su Matrix LED farovi sa dinamičkim žmigavcima, koji se dobijaju, naravno uz doplatu.

 

Zadnja strana automobila takođe je pretrpila manje izmjene, a možemo da vidimo restilizovan branik i nove izduvne cijevi. Što se tiče putničke kabine, ona je ostala skoro pa ista, kao da nije prošla kroz nikakve izmjene. Jedina novina je ta što su sada  dostupni novi materijali, a sjedišta takođe možete da dobijete u pet novih boja. Navigacioni MMI sistem je unaprijeđen; sada posjeduje touchpad koji je obogaćen grafičkim procesorom, te internet konekcijom.

 

Što se pogonske game tiče, uljepšani A7 Sportback model pogoni novi trolitarski V6 turbodizel sa 218 ili 272 KS; koji su upranei sa „S tronic“ mjenjačem sa sedam brzina, kao i snažniji bi – turbo dizelaš iste kubikaže, koji ima 320 KS te osmostepenu Tip – trpnic tramsmisiju. Sa druge strane, moćni S7 model ispod haube krije 4.0 TFSI benzinski motor sa 450 KS, dok RS model raspolaže sa 560 KS i 700 Nm obrtnog momenta, a iz mjesta mirovanja do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi. 

Datum objave: 09/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook