Naslovna > Vijesti > VW predstavlja Cross Up
FOTO GALERIJA (14)

U Ženevi

VW predstavlja Cross Up

Iako ćemo novu izvedbu najmanjeg VW automobila vidjeti u Ženevi, njemački proizvođač je prije zvanične premijere objavio set fotografija modela Cross Up

Na 83. Salonu automobila u Ženevi, na izložbenom prosotoru Volskwagena, između ostalih, naći će se i Cross Up. Set fotografija je objavljen, a na njima nema ništa iznenađujuće.

 

Ovu izvedbu Up-a, vidjeli smo još 2011. godine u Frankfurtu, kao koncept. U odnosu na koncept, na  serijskom modelu jedina novost je bočna crna lajsna preko vrata, na kojoj je naziv automobila.  Kada je u pitanju pogon, on ostaje identičan kao na „običnom“ Up-u, što znači da će Cross Up biti pokretan 1.0-litarskim trocilindričnim agregatom sa 75 KS. Vanjština automobila izgleda robusnije, zahvaljujući dodatnim oblogama iznad točkova, koji sada dolaze sa 16-inčnim alu naplacima,  što opravdava i samo ime Cross Up. Kada je u pitanju enterijer novost su novi setovi trimova, te nešto drugačije obloge ručice mjenjača, upravljača i papučica za gas i kočnicu. Cross Up će se  u prodaji širom Europe naći na ljeto, dok je tržišni plasman za ostatak svijeta još uvijek upitan. Cijena ovog modela u Njemačkoj bit će 13.925 eura. 

Datum objave: 11/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook