Naslovna > Auto moto sport > Williamsov tim ima nove vlasnike

Formula 1

Williamsov tim ima nove vlasnike

Williams je objavio da je njegov F1 tim prodat privatnoj američkoj investicionoj kompaniji Dorilton Capital, ali će zadržati svoje slavno ime....

Williams je još u maju najavio kako razmatra prodaju dijela ili svog kompletnog tima Formule 1 kako bi olakšao finansijski pritisak i da je u toku strateška analiza najboljeg poteza za očuvanje budućnosti slavnog tima. Williamsov tim je zadnjih godina pretrpio pad prihoda nakon što se našao na dnu liste prvenstava u prethodne dvije sezone Formule 1. U svojoj izjavi za javnost Williams je potvrdio da je tim kupio Dorilton Capital i da taj potez predstavlja „uspješan zaključak strateške revizije koja je pokrenuta krajem maja“.

 

 

 

Dorilton Capital je njujorška privatna investiciona kompanija koja učestvuje u sektorima kao što zdravstvo, proizvodnja i inžinjering. Prodaja Williams Racinga njujorškoj kompaniji je dobila „jednoglasnu podršku“ upravnog odbora kompanije, uključujući i osnivača tima Ser Frank Williamsa jer ona „osigurava dugoročni uspjeh Williams Formula 1 tima“

 

U objavi je potvrđeno kako nema planova za promjenu imena ili boja tima, jer novi vlasnik prepoznaje „važnost poštovanja i očuvanja bogate istorije i naslijeđa Williams tima“.

 

Takođe, ne postoji ni namjera preseljavanja tima iz njegovog sjedišta u Groveu, Oxfordshire.

 

„Radujemo se što smo investirali u Williams i veoma smo uzbuđeni izgledima u ovom poslu. Vjerujemo kako smo idealan partner za ovu kompaniju zbog našeg fleksibilnog i strpljivog stila investiranja koji će omogućiti timu da se fokusira na svoj cilj povratka na čelo tabele. Drago nam je što ćemo raditi sa Williamsovim timom u provođenju detaljnog pregleda poslovanja kako bi smo odredili u koja područja treba usmjeriti nova ulaganja. Takođe prepoznajemo značaj objekta svjetske klase u Groveu i nemamo u planu preseljenje istih“- izjavio je Matthew Savage, predsjednik Dorilton Capitala.

Datum objave: 22/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook