Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > X-Trail dobija novi plug-in pogon

Nissan X-Trail 2022

X-Trail dobija novi plug-in pogon

Slike novog Nissana X-Trail su procurile na internet i otkrivaju znatno unaprijeđeni izgled ali i kvalitet rivala Volkswagenovom Tiguanu Allspace...

 

Fotografije modela koji nosi oznaku Rogue, inače oznaci X-Traila za sjevernoameričko tržište, su se pojavile na Instagramu i navodno su preuzeti iz zvanične brošure, a daju nam pojedine tehnične informacije o nadolazećem modelu. Vanjski dizajn karserije potvrđuje izgled ranije prikazan na patentnim skicama. Prednji kraj dobija redizajniranu rešetku hladnjaka i prednje svjetlosne grupe koje podsjećaju na model Juke. Bokovi su jači i masivniji, a zadnji kraj, svjetla i poklopac prtljažnika su slični aktuelnom modelu ali su uglađeniji i sa više svježine. Najveća izmjena na novom X-Trailu dolazi u unutrašnjosti, koje je prema dobijenim informacijama u potpunosti modernizovana. Kao i model Juke, novi X-Trail dobija novi infotaiment sistem sa displejem od devet inča, koji sa digitalnim instrument pokazivačem sačinjava jednu skladnu cjelinu. Pored mnoštva grafičkih očitavanja i informacija u toku vožnje sada je tu i bežični Apple CarPlay sistem.

 

 

 

Kao i nadolazeća verzija Qashqaija, Novi X-Trail će se bazirati na unapređenoj Nissanovoj CMF platformi. Ovo znači da bi nadolazeći X-Trail mogao biti opremljen sa novom generacijom hibridnog pogonskog sklopa, sa inovativnim Nissanovim sistemom ePower. Ovaj serijski hibridni pogonski sistem koristi benzinski agregat kao generator za punjenje baterije, koja zatim pokreće električni motor. Kao što je već poznato, Nissan ima pristup plug-in hibridnom sklopu koji se već koristi u Mitsubishi Outlanderu koji je dio saveza Renault-Nissan-Mitsubishi, ali su se inžinjeri i rukovodioci ovog brenda distacirali od korištenja plug-in sistema i preorijentisali na razvoj i unapređenj epotpuno električnog pogona. Za više detalja oko nadolazećeg Nissana X-Trail treba sačekati zvanično predstavljanje, tako da za sada sve ostaje na pretpostavkama i ove informacije treba uzeti sa rezervom.

Fotografije možete pogledati na sljedećem linku: https://www.instagram.com/p/B_EwDwUpW4Q/

Datum objave: 20/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook