Naslovna > Automobili > Nissan > X-Trail > X-Trail Platinium Edition

Nissan

X-Trail Platinium Edition

Nissan će na području Velike Britanije predstaviti posebno izdanje X-Traila, Platinium Edition, koje se od „obične“ verzije razlikuje u nekim detaljima

Nissan na europskom tlu od 2001. godine prodaje X-Trail, 4x4 kompaktni crossover, koji  platformu dijeli sa modelima iz Sjeverne Amerike, Rogue i Sentra. Nakon deset godina prodaje, Nissan će predstaviti posebno izdanje ovog automobila, nazvano Platinium Edition,  koje će dostupno biti samo u Velikoj Britaniji.

 

U odnosu na regularnu verziju Platinium Edition se razlikuje po drugačijim odbojnicima i kromiranim pragovima.  Unutrašnjost je karakteristična po upotrebi kožnih materijala, električnim podesivim sjedištima, infotaimant sistemom sa touch screenom na kojem je i satelitska navigacija, a tu su i bluetooth i iPod konektori i kamera za stražnje parkiranje.  Nissan X-Trail Platinum Edition dolazi isključivo sa 2.0 dCi agregatom uparenim sa automatskom ili manuelnom transmisijom.  Najveća snaga je 171 KS, a prosječna potrošnja 6.4 l/100km. Automobil će biti proizveden u samo 200 primjeraka, a cijena će mu biti oko 70 000 KM.

Datum objave: 27/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook