Naslovna > Teme > Za policiju u Dubaiju skromni Renault Twiyz

Nešto drugačije i potpuno neočekivano

Za policiju u Dubaiju skromni Renault Twiyz

Nakon luksuznih automobila kojima je policija u Dubaiju obogatila svoj vozni park, na red je došao mnogo manje luksuzan automobil koji se pridružio čuvarima reda na Bliskom Istoku...

Nakon impresivne i izuzetno bogate flote automobila policije iz Dubaija, koja posjeduje skupa vozila poput Lamborghinija, Chevrolet Camare, Aston Martina One – 77  i Ferrarija FF, svi su očekivali novi, skupi automobil kojim bi čuvari reda na Bliskom Istoku mogli da obogate svoj vozni park.

 

Međutim, svojoj izuzetno bogatoj floti, policajci iz Dubaija nedavno su pridružili zaista neočekivan novi automobil. Riječ je o malenom Renault Twizyu, koga pogoni zaista skromni elektromotor od samo 20 KS, koji proizvodi svega 57 Nm obrtnog momenta. Čuvari reda smatraju da je ovaj automobil sasvim prikladan i dovoljan za patroliranje u parku.

 

Punjenje baterije traje oko tri sata, a iz Renaulta tvrde da ovaj maleni automobil može da postigne brzinu od 75 km/h, što je još uvijek dovoljno za hvatanje razbojnika na biciklima ili razbojnika pješaka.

 

Koliko će ovaj maleni automobil da odudara od prebogate flote, vi sami prosudite. 

Datum objave: 03/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook