Naslovna > Automobili > Volkswagen > T7 > Zajednička platforma i pogonski sklop

VW Transporter T7 2021.

Zajednička platforma i pogonski sklop

Špijunske fotografije prikazuju plug-in hibridnu verziju narednog Volkswagen Transportera T7 prilikom testne vožnje na stazi u Nurburgringu. Ovaj model bi se trebao naći u prodaji naredne godine kada će se suočiti sa rivalskim Ford Transitom, Mercedes Sprinterom i Opel Vivarom...

Da se radi o plug-in hibridnom modelu naredne generacije Transportera govori poklopac na prednjem dijelu vozila koji skriva utičnicu za punjač. Ove fotografije daju „vjetar u leđa“ glasinama da se novi Transporter bazira na MQB modularnoj platformi na kojoj se nalaze trenutno svi elektrifikovani modeli brenda. Ovakva odluka je razumljiva, pošto kreiranje nove šasije za smještaj električnog pogona iziskuje velike troškove.

 

 

 

Plug-in hibridni Transporter bi trebao imati identičan pogonski sklop kao i električni Golf Mk 8. Ovaj pogonski sklop čini 1,4-litarski benzinski turbo četvorocilindraš uparen sa elektromotorom koji zajedno isporučuju 245 KS pri 400 Nm obrtnog momenta. Ostatak pogonske palete će sačinjavati poznati dvolitarski dizelski četvorocilindraši VW Grupe koji se koriste u modelima Tiguan i Seat Ateca. Kao i T6.1 ovaj model bi se trebao nuditi sa pogonom na prednje ili sva četiri točka. U unutrašnjosti Transportera T7 možemo očekivati novi 10-inčni infotaiment sistem u najvišim nivoima opreme, zajedno sa uobičajenim VW paketom asistencije vozaču najnovije generacije.

Datum objave: 25/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook