Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Zamjena za Golf Plus uz ekonomične motore

2014 Volkswagen Golf Sportsvan

Zamjena za Golf Plus uz ekonomične motore

Dizajn ovog automobila ne donosi nam ništa novo u poređenju sa onim koji je predstavljen u Ženevi, ali u odnosu na standardnog Golfa izmjena ima...

Volkswagen je sada i zvaničnim putem predstavio novi Golf Sportsvan model, koji će da zamjeni odlazeći Golf Plus. Novi kompaktni model smješten je na MQB platformi, te je dizajniran da ponudi mnogo više mjesta u kabini, uz izuzetno malu potrošnju goriva. Ova izuzetno ekonomična verzija automobila troši samo 3,6 litara na 100 kilometara, a emituje samo 95 g/km CO2.

 

2014 Golf Sportsvan ima potpuno novi informaciono zabavni sistem sa servisima kao što su Online Traffic Information, Google Earth, ili Google Street View, zajedno sa specijalnim sistemom za sprječavanja sudara od naprijed, te sa naprednim sistemom zadržavanja automobila u svojoj traci. Tu je i sistem za nadgledanje mrtvog ugla i mnoštvo drugih, korisnih detalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizajn ovog automobila ne pruža nam ništa novo u odnosu na onaj model koji smo imali priliku vidjeti u Ženevi, ali lako možemo da primjetimo prednja svjetla koja su nešto drugačija od regularnog Golfa. Linija motora za ovaj model uključuje šest jedinica, od kojih su sve superpunjene. Benzinski TSI motori osiguravaju nivo snage izmeđz 85 i 150 KS, dok su dostupna i dva dizel motora koji razvijaju 110 i 150 KS.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena ovog modela biće nam poznata nešto kasnije, tačnije, prije nego što ovaj automobil postane dostupan na tržištu. 

 

Datum objave: 07/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook