Naslovna > Vijesti > Zarada od 3 milijarde eura

Audi

Zarada od 3 milijarde eura

Dok većina proizvođača prodajne neuspjehe opravdava ekonomskom krizom, čini se da problema za njemačke proizvođače nema, koji prijavljuju ogromnu zaradu

Sredinom mjeseca juna Volkswagen je objavio vijest da je svoju prodaju povećao za 9,3% u odnosu na isti period prošle godine. Nakon te informacije stiže još jedna pozitivna iz VAG grupacije, a tiče se Audija.

 

Naime iz Ingolstadta obavještavaju javnost  da je Audi u prvih 6 mjeseci ove godine zaradio 2,9 milijardi eura, uprkos manjoj potražnji za luksuznim sedanima.  Ako zaradu prevedemo u broj prodatih autmobila dobijemo podatak da je Audi u periodu januar-juni isporučio 733.237 automobila, što je povećenje od 12 % u odnosu na isti period prošle godine.  Najveća potražnja vlada za modelima Q3 i Q5, a ništa manje nisu traženi A4, A6 i A8 i luksuzni hatcback A7. Cilj kompanije je da do kraja godine isporuči 1.4 miliona vozila, dok su im glavni prodajni aduti za drugu polovinu 2012 A3 sa novom MQB platformom, kao i A1 Sportback. "Visoka potražnja u prvoj polovini godine svedoči o uspehu naše prodajne strategije. Uprkos povećanju troškova proizvodnje očekujemo da zarada u najgorem slučaju bude na nivou od prošle godine", stoji u saopštenju Audija.

Datum objave: 06/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook