Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Zategnute bore i emotivni dizajn

2015 Ford Focus debituje u Ženevi

Zategnute bore i emotivni dizajn

Ovaj model debituje na Mobile World Congress događaju koji se održava u Barceloni, a svjetsku premijeru u javnosti imaće na sajmu automobila u Ženevi…

Novi Ford Focus zategnuo je svoje bore i spreman je za svoje zvanično pojavljivanje na sajmu automobila u Ženevi, kada će zasijati u punom sjvetlu. Prepoznatljiv po emotivnom dizajnerskom enterijeru, novom privlačnom enterijeru, te sa paketom potpuno novih tehnologija, najprodavaniji automobil na svijetu olakšaće vožnju i upravljanje automobilom. Uz sve to, tu su i novi motori, koji će u potpunosti obezbijediti ekonomičniju vožnju.

 

Iz ove automobilske kompanije znaju tačno šta privlači njihove klijente, stoga i ovaj put igraju na tu provjerenu kartu. Novi Focus će karakterisati sportski karakter, koji će da bude izuzetno privlačan svakom vozaču. Vozilo će da bude prepoznatljivo po novoj, horizontalnoj rešetki motora, a enterijer će da bude u potpunosti inspirisan kokpitom trkačkog modela.

 

 

 

 

 

 

U prodaji možemo da ga očekujemo već u drugoj polovini ove godine, što znači da će i SYNC 2 sistem imati svoj debi na teritoriji Evrope. Naime, radi se o izuzetno naprednom Fordovom sistemu za povezivanje u automobilu, te o potpuno novom 1.5 litarskim EcoBoost benzincu i TDCi dizelašu.

 

Dodatne nove boje eksterijera činiće Ford Focus još privlačnijim i primamljivijim kupcima. Tu se posebno ističu privlačna Deep Impact Blue i Glance Blue boja. Automobil je sada nešto niži, sa potpuno novim poklopcem motora, prednjim krajem i rešetkom. Kada već spominjemo novi poklopac motora, on je dobio i novi, dinamički izgled, pa sada sami prednji kraj automobila izgleda mnogo moćnije i privlačnije.

 

 

 

 

 

 

Kada je radio na razvijanju enterijera, Ford je osluškivao želje kupaca i reagovao na taj način. Naime, intuitivnim dizajnom, koji je upotpunjen točkom upravljača i centralnom konzolom sa manje tipkica i prekidača izgleda mnogo modernije i jednostavnije. Satensko crna boja enterijera i detalji od hroma, svakako doprinose modernijem izgledu.

 

2015 Ford Focus biće prvi automobil u Evropi, koji će kupcu ponuditi SYNC 2, odnosno Fordov napredni sistem povezivanja u automobilu, koji će da karakteriše 8 – inčni ekran visoke rezolucije, koji je osjetljiv na dodir, a uz sve to, tu je i napredna glasovna kontrola, koja omogućava lakši pristup audio funkcijama, mobilnim telefonima, klima uređajima i navigaciji. Ovaj sistem po prvi put u Evropi nudi prikaz preko podjeljenog ekrana sa svim raskrsnicama i ulicama, izgovara nazive ulica i slično.

 

 

Dostupni su još i mnogi drugi sistemi, izemđu ostalog oni koji će vozaču pomoći da se spriječi sudar, ili ukoliko dođe do njega, umanje njegove posljedice. Još jedan veliki plus za Ford Focus je taj što će da bu de ponuđen sa manjom potrošnjom goriva u mnogim verzijama, naravno ako ga poredimo sa trenutnim modelom. Naravno, sve to zahvaljujući novim, pogonskim agregatima.

 

Najnapredniji će da bude dizelaš, koji će imati 19% smanjenu potrošnju goriva, dok će unaprijeđeni benzinski motor biti 17% unaprjeđeniji. Pored svega ovoga, novi Focus biće prvi automobil u Evropi koji će biti ponuđen sa novim, efikasnim 1.5 litarskim EcoBoos benzinskim motorom, koji će biti dostupan sa 150 i 180 “konja”, kao i prvi model koji je opremljen novim 1.5 litarskim TDCi motorima, koji nude 95 i 120 KS. Pored toga, Focus će nastaviti da bude dostupan u ponudi motora koju smo već imali priliku da vidimo.

Ono što za kraj možemo da kažemo jeste da jedva čekamo njegovu dostupnost na tržištu, da ga i mi isprobamo. 

Datum objave: 24/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook