Naslovna > Vijesti > Završen D8 GTO

Donkervoort

Završen D8 GTO

Holandski proizvođač automobila Donkervoort u saradnji s Audijem završio je rad na ultra laganom sportskom automobilu D8 GTO

Zajedno sa Audijem holandski proizvođač automobila, kompanija Donkervoort završila je prva testiranja na modelu D8 GTO, koji je spreman za produkciju.  Iako Donkervoort nije neko zvučno automobilsko ime, oni su u ovom poslu još od 1978. godine i od tada prave isključivo sportske, lagane automobile. 

 

Njihov  D8 GT model predstavljen prije četiri godine, sposoban je ubrzanje do 100 km/h postići za 3.6 sekundi.  Nakon toga, prošle su godine u Ženevi predstavili koncept D8 GTO koji je sada spreman za produkciju. Automobil pokreće Audijev agregat  2.5-litarski TFSI sa 340 ili 400 KS sa obrtnim momentom od 450 Nm pri 1,600 o/min.  Automobil sa agregatom manje snage 100 km/h postiže za svega tri sekunde, a takav impresivan rezultat je postignut ponajprije zahvaljujući laganoj konstrukciji automobila. Holanđani su godinama sve uspješniji u stvaranju sportskih ali laganih automobila, pa su D8 GTO sveli na svega 700 kg.  Baš kao i prethodni modeli i D8 GTO bit će predstavljen u ograničenoj seriji od svega 25 primjeraka od čega je već 19 naručeno. 

Datum objave: 14/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook