Naslovna > Vijesti > Završna testiranja na Nurburgringu

VW Transporter

Završna testiranja na Nurburgringu

Sedma generacija Volkswagenovog Transportera uočena je na završnim testiranjima koja se održavaju popularnoj stazi Nurburgring. Nijemci su već prikazali brojne skice u teaser kampanji za novi model koji bi trebao biti predstavljen do kraja godine...

Kako se bliži predstavljanje sedme generacije Transportera došlo je vrijeme i za završna testiranja. Iako je staza u Nurburgringu predviđena prvenstveno za trkanje, ona predstavlja i jedan od najboljih testnih poligona u svijetu jer ozbiljno testira granice izdržljivosti automobila, a u ovom slučaju i kombija. Njemački proizvođači naročito često testiraju svoja vozila na legendarnoj stazi, a tu ih čekaju i fotografi, koji su ovoga puta zabilježili nove slike Volkswagenovog dolazećeg modela. Kamuflaža još uvijek nije u potpunosti skinuta, ali se ipak daju uočiti osnovni stilski detalji koji su prikazani na ranijim teaser skicama. Prednji kraj podsjeća na osmu generaciju Golfa, a na zadnjem su lukavo naljepljena lažna vertikalna svjetla koja kriju stvarne horizontalne svjetlosne grupe sa LED trakom.

 

 


Još uvijek nisu objavljene detaljne informacije o karakteristikama, ali se očekuje da će i Transpotrer koristiti prekaljene agregate iz osme generacije Golfa i eHybrid varijante Tiguana. 1.4-litarski četvorocilindarski benzinac kombinovan s električnim motorom razvija kombinovanih 250 KS uz 400 Nm obrtnog momenta. Ostatak palete agregata bi trebali činiti 2.0-litarski turbo dizelaši u više verzija snage, a u ponudi bi se trebala naći i varijanta sa pogonom na sve točkove. U Volkswagenu tvrde da će novi transporter biti udobniji, sigurniji i inteligentniji od prethodnog, a većina ovih pobolšanja će biti moguća zahvaljujući modernijoj MQB platformi. Enterijer će prema ranijim teaser slikama vjerovatno dobiti isti infotainment sistem kombinovan sa 10-inčnom digitalnom instrument tablom koji možemo vidjeti kod Golfa osme generacije. Sjedišta će biti modularna, sa velikim brojem opcija podešavanja, a velika pažnja će biti posvećena i sigurnosti zahvaljujući brojnim modernim sistemima asistencije vozaču.

Datum objave: 29/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook