Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Zeleno svjetlo za proizvodnju?

Volkswagen T-ROC

Zeleno svjetlo za proizvodnju?

Čelnici ove kompanije ističu da očekuju povratne informacije od kupaca u ovom modelu, te da se nadaju da će biti itekako pozitivne...

Na sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen je predsatvio svoj T – ROC koncept, koji je svojim originalnošću, simpatičnošću i dizajnom oduševio mnoge. Nakon toga, izvršni direktor ove kompanije, Martin Winterkorn, naglasio je kako je veoma optimističan u pogledu proizvodne verzije ovog modela.

 

Kompanija će svakako od svojih kupaca da zatraži povratne informacije o ovom modelu, a izvršni direktor se nada kako će one da budu izuzetno pozitivne! Ukoliko se to dogodi, Winterkorn ističe kako je sigurno da će ovaj automobil da krene u svoju proizvodnju. Ukoliko se to desi, ukoliko T – ROC dobije zeleno svjetlo, on će vjerovatno da bude pozicioniran između jeftinijeg Taiguna i Tiguana naredne generacije.

 

Naime, T – ROC koncept baziran je na MQB platofrmi, a karakteriše ga 2.0 litarki TDI četvorocilindarski motor koji razvija 184 KS i 380 Nm obrtnog momenta. Ovo ovom crossoveru omogućava da ubrza od 0 do 100 km/h za 6,9 sekudni, te da dostigne svoju maksimalnu brzinu od 210 km/h. 

Datum objave: 10/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook