Naslovna > Automobili > BMW > Serija 6 > Značajne nagrade za BMW

Design Award 2013

Značajne nagrade za BMW

Objavljeni su dobitnici njemačkog Design Award 2013. Njemačko vijeće za dizajn, koje okuplja najistaknutije stručnjake dizajna, dodijelilo je \"nagradu svih nagrada\" za BMW serije 6 Cabrio i BMW serije 1.

Ovogodišnji njemački Design Award odabrao je elegantan BMW serije 6 Cabrio kao pobjednika u kategoriji "Promet i javni prostor". Također, za istaknuti dizajn, veliko priznanje dobio je i BMW serije 1. Svečana dodjela nagrada održat će se 15. veljače 2013. tijekom Ambiente, međunarodnog velesajma u Frankfurtu.

 

Zahvaljujući svom cilju da postavi inovativne dizajnerske trendove s međunarodnim utjecajem, Vijeće za dizajn uživa veliku reputaciju. Tako je njihova nagrada za dizajn, nakon samo dva izdanja, već postala važno mjerilo u dizajnerskim trendovima, a u mnogome je odredila vrijednost brandovima u Njemačkoj. Dizajnerski i poslovni krugovi pohvalili su inicijativu Vijeća za dizajn kako bi pridonijeli promidžbi i uključili se u njegovo aktivno sudjelovanje. Više od 1.500 podnesaka predstavljeno je na međunarodnom skupu stručnjakau Frankfurtu 16 .i 17. kolovoza 2012., a žiri je sastavljen od 30 istaknutih dizajnerskih stručnjaka iz različitih područja - poslovnog, akademskog i dizajnerske industrije.

 


Cilj natjecanja je da se otkriju, objave i nagrade inovativni međunarodni dizajnerski trendovi. Pravo na nominaciju Njemačke dodjele nagrada za dizajn je ograničeno na proizvode koji su okrenuti budućnosti i koji su predstavljeni u prethodnih pet godina. Prototipovi i koncepti su također prihvatljivi. Za 2013., Vijeće za dizajn podjelilo je nominacije u deset novih kategorija. Osim "Transporta i javnog prostora", kategorije uključuju "Interaktivno korisničko iskustvo", "Radne prostore", "Audiovizualne i digitalne medije" i "Lifestyle".U prošlosti, dizajneri BMW Group su više puta dobili priznanje od Vijeća za dizajn za svoje proizvode. U 2012. – na premijeri Njemačke dodjele nagrada za dizajn- žiri je dodijeliopriznanje BMW-u serije 5 Touring (srebro), koji je uspio utjeloviti eleganciju isportsku agilnost.

 


Sa svojim izvanrednim estetskim dizajnom, novi BMW serije 6 Cabriopostavlja nove standarde za ekskluzivne automobile otvorenog krova. Kombinira tipične proporcije BMWkabrioleta - dugačak poklopac motora, straga pomaknut putnički prostor, veliki međuosovinski razmak i niske bočne linije-s klasičnim platnenim krovom. Snažno oblikovanom površinom i voznom dinamikom kabriolet svojim konturama signalizira autoritativne vozne karakteristike.BMW serije 1 predstavlja mladenački i spontano osobit dizajn BMW automobila. Nevjerojatne konture i trodimenzionalni efekti naglašavaju njegov dinamični stil. Predvodnik u svojoj premium kompaktnoj klasi modela je sada dodatno istaknut svojim naprednim dizajnom. Posebno intrigantna značajka je njegova mješavina agilnosti i kompaktnosti, BMW serije 1 uspješno obuhvaća i tradiciju i vrhunski dizajn.

Ovogodišnja Njemačka dodjela nagrada za dizajn je drugi putda su ovi modeli osvojili nagradu za dizajns vojim izvanrednim kvalitetama.  2012. godine BMW serije 1 je osigurao prvo mjesto u i Product Design Award, a BMW serije 6 Cabrioje već osvojio simpatije sudaca međunarodno priznate nagrade Good Design Award 2011.
 

Datum objave: 31/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook