Naslovna > Vijesti > Značajne promjene u menadžmentu

Audi

Značajne promjene u menadžmentu

Volkswagen planira povećati Audijevu prodaju u Kini i smanjiti prosječnu starost svojih članova, promjenom nekoliko značajnih menadžera

Wolfgang Dürheimer, trenutni  Bentley i Bugatti šef, postaće Audijev šef istraživanja i razvoja. Njegovo mjesto će  preuzeti Wolfgang Schreiber, koji je radio kao predsjednik Upravnog odbora Volkswagen privrednih vozila.

 

Porsche Cayenne duguje svoj uspjeh Dürheimeru, koji je imao  zadatak da stvori istu tu čaroliju pod značkom Bentley-a. Nema podataka o tome koje je   projekte u Audiju dobio Dürheimer, no očekuje se da njegovo imenovanje  pomogne  ublažavanju trzavica između Audi-a i Porsche-a, koja datira nekoliko godina i sada je uzrokovalo kašnjenje na nekim modelima u razvoju.Luca de Meo će postati Audijev šef marketinga, ostavljajući svoju poziciju kao voditelj marketinga za VW putnički program. Jürgen Stackmann, bivši šef marketinga Škode zamijenit će Lucu de Meo.Bernd Martens, bivši šef VW nabavke, pridružit će se Audiju kao voditelj nabavke, a Audijev šef prodaje i marketinga, Peter Schwarzenbauer će napustiti kompaniju.

Datum objave: 07/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook