Naslovna > Gensis > GV80 > Zvanične fotografije luksuznog Koreanca
FOTO GALERIJA (27)

Genesis GV80

Zvanične fotografije luksuznog Koreanca

Slobodno se može reći kako je Genesis odabrao zanimljivo, praznično vrijeme, na samom početku godine kako bi objavio zvanične fotografije svog prvog luksuznog SUV modela...

 

Hyundaijev luksuzni podbrend Genesis je objavio zvanične teaser fotografije svog prvenca, luksuznog SUV-ja, koji nosi isti naziv GV80  kao i konceptualni model predstavljen na sajmu automobila u Njujorku 2017. godine. Na prvi pogled može se uočiti razlika između finalnog i konceptualnog modela u vidu konvencionalnih brava na vratima i bočnih retrovizora. Prednje svjetlosne LED grupe su duže nego na konceptualnom primjerku, a ukrasna „ispletena“ traka na B i C stubovima je zamijenjena sjajnim crnim finišom. Velika ukrasna rešetka hladnjaka sa konceptualne verzije je implementirana i na serijski model. Dizajn unutrašnjosti, sa naglaskom na kontrolnu tablu, je veoma sličan sa konceptualnim modelom iz 2017. godine sa manjim kozmetičkim izmjenama. Na kontrolnoj tabli se ističe ultra široki displej infotejment sistema koji dominira na centralnom dijelu, a pored njega se nalazi i ekran za funkcije HVAC-a.

 

Vidljivi su tanki otvori za vazduh koji daju iluziju širenja po cijeloj širini table, kao i izdašna upotreba ukrasnih obloga od drveta na na donjem dijelu centralne konzole i vratima. Ako se pažljivo zagleda upravljačko mjesto na slici mogu se primjetiti potpuno digitalni instrument pokazivači i lijepo dizajnirani dvokraki upravljač sa komandama. Ručica mjenjača sa konceptualne verzije je zamijenjena sa po svemu sudeći sa kontrolorom infotejment sistema. Iako nisu postavljene fotografije izgleda zadnjeg dijela kabine vozila, predstavnici Genesisa su pomenuli mogućnost ponude tri reda sjedišta. Ovaj luksuzni SUV će biti postavljen na posebno razvijeni tip platforme koji će omogućiti pogon na prednju osovinu ili opcionalno na četiri točka i neće se ugrađivati na ostale standardne modele iz ponude kompanije Hyundai. Za sada to su sve informacije koje su predstavnici Genesisa odlučili otkriti javnosti, ali prema njihovim riječima više detaljnih informacija će uskoro biti dostupno, jer je premijerno predstavljanje GV80 najavljeno krajem ovog mjeseca kada je i planiran početak prodaje na tržištu Južne Koreje. Na globalnom tržištu ovaj luksuzni SUV bi trebao biti dostupan kupcima u toku ove godine.

 

 

Datum objave: 02/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook