Naslovna > Teme > Zvanično otovoren 89. ženevski auto sajam

Ženeva

Zvanično otovoren 89. ženevski auto sajam

Međunarodni, veoma popularni sajam automobila u Ženevi, po 89. put je otvorio svoja vrata za sve ljubitelje automobila...
> Podsjetimo da ovaj sajam ima jako dugu istoriju i da je jedan od najdugovječnijih međunarodnih auto-salona. Ove godine će najnovija dostignuća iz auto industrije biti izložena u 6 sajamskih hala. Najavljeno je 150 evropskih i svjetskih premijera, a očekuje se da će ovim halama u narednih 10 dana proći oko 600.000 posjetilaca.
 
 
Iako su neki veoma popularni brendovi poput Forda, Hyundaia, Volva, Jaguara i Land Rovera ove godine zaobišli ženevski sajam, na njemu će se naći preko 900 novih automobila. Sajamskoj manifestaciji prethodio je tradicionalni godišnji izbor za "Evropski automobil 2019", koji je održan u ponedjeljak, kada je za auto godine u Evropi proglašen električni Jaguar I-Pace. Već smo pisali o brojnim vozilima koja će svoju premijeru imati na ovom sajmu, aktivno ćemo i budnim okom pratiti sve što se dešava narednih dana u Ženevi, zato redovno pratite objave na našoj stranici.
Datum objave: 05/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook