Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Zvanično predstavljen Golf

Volkswagen Golf

Zvanično predstavljen Golf

Volkswagen je otkrio Golfa osme generacije, za kojeg tvrdi da njegov evolutivni vanjski stil skriva najveći tehnički skok u istoriji modela.

Najnovija verzija porodičnog automobila koja je prvi put predstavljena još 1974. godine, a prodata je u više od 35 miliona prmjeraka u prodaji će se naći sljedeće godine u obliku sa pet vrata, samo sa novim blagim hibridnim mogućnostima motora i nizom novih digitalnih tehnologija. Novi Golf predstavljen je u sjedištu kompanije u Wolfsburgu, a prvobitno otkrivanje na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu odgođeno je da bi kompanija mogla usmjeriti pažnju na svoj novi ID 3 električni model.

 

Ali, dok ID 3 predstavlja Volkswagen sledećih nekih generacija, verovatno je da će novi Golf biti dvostruko osiromašen u prodaji u odnosu na kompaktni model. Zato je Klaus Bischoff, šef dizajna VW-a, novi Golf nazvao „pokazateljem sadašnjosti“ koji predstavlja „ono što je danas moguće u segmentu volumena“. Ulazni 1.0-litarski trocilindrični benzinski TSI nudiće se sa 89KS i 109KS, dok će 1.5-litarski TFSI od četiri litre dolaziti u 129KS i 148KS, a svi se pokreću kroz ručni mjenjač. Jedini dizel u prodaji biće TDI snage 114 KS, dostupan sa ručnim ili automatskim mjenjačem.

Datum objave: 25/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook