Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Zvanično predstavljen novi BMW X5

Još luksuzniji i primamljiviji

Zvanično predstavljen novi BMW X5

Nova verzija X5 nije se znatno promjenila u odnosu na onu staru. Prodaja ovog automobila najavljena je za jesen ove godine..

BMW je i službeno predstavio novi X5. Izmjene na ovom automobilu nisu mnogo vidljive, jer su u Munchenu odlučili da previše ne mjenjaju dobitnu, oprobanu formulu, pa se ova nova generacija najvećeg bavarskog SUV-a i ne razlikuje mnogo od prethodne generacije, bar na prvi pogled.

 

Ono što možemo da vidimo jeste da je ovaj automobil tek malo porastao, tačnije 29 mm je duži, 5 mm je širi, a 14 mm niži, te 90 kilograma lakši od svog prethodnika. Unutrašnjost putničke kabine opremljena je dosta kvalitetnijim materijalima, u poznatom BMW - ovom stilu, a posebno se ističe ambijentalno osvjetljenje, samostojeći iDrive display, detalji u sjajno crnoj boji, kao I oni drveni detalji. Komandna tabla je osjetljiva na dodir.

 

Kao što smo napomenuli, dimenzije ovog vozila su nešto veće, te je samim tim putnicima na raspolaganju više mjesta, a povećan je i prtljažni prostor koji sada ima zapramnu od čak 1.870 litara.

 

Ovaj automobil u prodaji možemo da očekujemo na jesen. Kupcima će biti dostupna  tri motora, a svi modeli će da dolaze opremljeni integralni pogonom i automatskim osmostepenim mjenjačem.

 

Novi BMW X5 javnosti će zvanično da bude prikazan na Frankfurtskom sajmu u septembru kada će da počnu i prve isporuke ovog modela. 

Datum objave: 03/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook