Naslovna > Vijesti > Zvjer sa 1.200 “konja”

Australski superautomobil

Zvjer sa 1.200 “konja”

Australijanac Paul Hastead tvrdi kako nije riječ o nekom velikom poslovnom poduhvatu, već da ovaj superautomobil pravi iz čiste zabave i ljubavi prema automobilima…

Australski preduzetnik Paul Halstead, najavio je razvoj superautomobila koji će da bude opremljen monsruoznim 14.0 litarski V16 motorom. Riječ je o superautomobilu koji će da projektuje kompanija Hal. Inovativni dizajn će da uključuje dva 7.0 litarska V8 LS7 motora, koja će da budu spojena u jedan ugao od 45 stepeni.

 

Ovako “zvjerski” opremljen automobil razvijaće 1.200 “konja”, a koristiće zadnji pogon. Karoserija ovog automobila biće napravljena od ugljeničnih vlakana I Kevlara. Australijanac tvrdi kako ovaj sportski automobil ne pravi da bi razvio neki veći posao, već iz čiste zabave prema super sportskim automobilima.

 

Ipak, priznaje da jedva čeka da vidi kakav će biti odaziv, kao i komentari javnosti. Svoju konačnu verziju predstaviće u Detroitu, 2016. godine. Ukoliko se pojave kupci koji su zainteresovani za ovaj model, moguća je proizvodnja ograničenog broja prmijeraka. 

Datum objave: 16/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook